Tiedätkö mitä öljyä Peugeotisi ruuviperässä on?

Kysymykset Pauli Halme, vastaukset Osmo Noso


Kysymys:              Mitä öljyjä voidaan ruuviperässä käyttää? Voiko niitä sekoittaa keskenään?

Vastaus:               Oheisen ohjeen mukaista Esso Vt-öljyä ei ole ollut tarjolla pariin vuosikymmeneen, viimeinen erä tuli muistaakseni vuosien 1996 -1997 tienoilla. Nykyisin on saatavilla ainakin Yaggo Oilin risiinipohjaista ruuviperäoljyä, joka on luokitukseltaan GL 2. En tiedä miten se soveltuu sekoitettuna Esson VT:hen, jos sitä jollakulla on vielä varastossa tai perässä.


Kysymys:              Peugeot on käyttänyt ruuviperää varsin kauan, pidempään kuin autovalmistajat yleensä?

Vastaus:               Kyllä, ja se on ollut käytössä vielä 404 sedanissa, jossa on aina ollut ruuviperä. 404 farmariin ja avolavaan tuli hypoidiperä vuosimallista 1966 alkaen.

Kysymys:              Miten voin selvittää  peräöljyn laadun?
Vastaus:               Peräöljy on yleensä ollut vaihtamatta vuosikymmeniä, joten maallikon on vaikea tunnistaa öljyn laatu, koska yleensä se on jotain ruskeanharmaata mössöä.

Uutena VT 2 oli muistaakseni hajutonta, kun taas hypoidi-öljyn hajun pystyi tunnistamaan muutaman käyttövuoden jälkeenkin. Mutta jollei ole ”hajuakaan” öljyn alkuperästä, niin on parempi huuhdella öljytila kunnolla annettujen ohjeiden mukaisesti.Ajokauden päättäjäiset, ote tekstistä

Meitä odotti melkoinen yllätys, sillä rakennukseen oli tehty pieteetillä Esson huoltoasema kahvila-myymälöineen ja huoltonurkkauksineen. Kahvilassa myytiin klassikkotuotteita. Ennen sisäänpääsyämme sain tehtäväkseni avata juhlallisin menoin Suomen ainoan autokaupan, jossa autojen hinnoittelu on tehty Suomen markoissa! Silkkinauha katkesi, kilistelimme autoilijan kuohuvalla ja isäntämme toivotti meidät tervetulleiksi. Tarjolla oli kahvia ja pullapitkoa ajan hengessä.

Ajokauden 2019 päättäjäiset