Osakilpailut 2023

Ajettu: 7.5.  – 1. osakilpailu su 7.5.2023 klo 13.00 Classic Motorshow / Ranskalainen Avenue. Lahden Messukeskus.

Ajettu: 20.5. – 2. osakilpailu klo 13.00 Ranskalainen Visiitti, Jokioisten tietotalo, Humppilantie 9, Jokioinen.

Ajettu: 14.7. – 3. osakilpailu klo 18.00 Ranskan kansallispäivän juhla-ajot, Taukopaikka Lahnajärvi, Helsingintie 3276, 25420 Lahnajärvi.

19.8. – 4. osakilpailu klo 13.00 Viialan Vintage. Tehtaankatu 5, 37830 Akaa ( Viiala )

7.10. – 5. ja viimeinen osakilpailu klo 13.00. Lokakuun Eka, Kossun paja, Pyhäntaantie 261, 15460 Nastola. Kisan jälkeen on myös kokonaiskilpailun palkintojen jako.

Taustaa

Ranskalainen Avenue, eli ensimmäinen Classic Motorshowssa Lahdessa järjestetty ranskalaismerkkikerhojen yhteinen näyttelyalue toteutettiin 6.-7.5.2017.

Järjestäjinä olivat tuolloin AC ry ( Citroen-kerho ), Club Peugeot ry, Club Renault de Finland, Club Simca & Vedette Finland, Panhard Club Finlande, Sportpug ry ja Suomen 2CV Kilta. Tapahtuma oli kerhoille menestys ja se sai TV:tä myöten hyvää julkisuutta, sillä osasto voitti Parhaan kerho-osaston palkinnon.

Kuva Kari Kitti

Ranskalainen Avenue 2018 toi mukanaan uudistuksen, sillä tällä kertaa kuuden kerhon yhteistyössä oli tapahtumaa varten lanseerattu Koppa Cup. Talven ja kevään aikana oli rakennettu toistakymmentä kilpuria ja hieno kilparata, jolla koppien paremmuus ratkottiin. Autojen metallisista venttiilikopista rakennetut kilpurit ( maailmalla Rocker Cover Racers ) ja niillä kisaaminen oli yleisömenestys. Kilpurit olivat yleisön käytössä molempina tapahtumapäivinä koko näyttelyn aukioloajan. Sunnuntaina ajettiin järjestäjäkerhojen jäsenten välisen mestaruuskilpasarjan – Koppa Cup 2018 – ensimmäinen osakilpailu.

Koppa Cupissa on pyritty ajamaan neljä osakilpailua vuodessa. Pyrkimystä heikensi koronarajoitteet, joiden vuoksi vuosina 2020 ja 2021 ajettiin vain kolme kisaa. Kaudesta 2023 alkaen osakilpailuja on viisi.

Cupiin voi osallistua aivan kuka vaan, joka rakentaa tai ehkäpä lainaa kopan kilpailuun.

Osallistuminen ei edellytä kerhojen jäsenyyttä.

Toivon, että kiinnostuit lajista ja osallistut kisoihimme. Koppien rakentaminen on helppoa ja edullista. Kisaaminen on ilmaista.

Tällä linkillä Mistä Koppa Cupissa on kyse? – Koppa Cup – venttiilikoppien kilpasarja pääset Koppa Cupin www-sivustolle tutustumaan lajiin tarkemmin. Sieltä löydät kisan säännöt ( =tietyt raja-arvot auton koolle ja painolle ) ja runsaasti muuta tietoa. Tämä on laji, jota voi harrastaa vauvasta vaariin.

Löydät meidät myös Facebookista osoitteella Koppa Cup – venttiilikoppien kilpasarja Rocker Cover Racing | Facebook

Koppa Cupin tukijana toimii Taukopaikka Lahnajärvi. Piipahda siellä tauolla.

https://www.visitlahnajarvi.fi/