Ranskalainen Avenue, eli ensimmäinen Classic Motorshowssa Lahdessa järjestetty ranskalaismerkkikerhojen yhteinen näyttelyalue toteutettiin 6.-7.5.2017.

Järjestäjinä olivat tuolloin AC ry ( Citroen-kerho ), Club Peugeot ry, Club Renault de Finland, Club Simca & Vedette Finland, Panhard Club Finlande, Sportpug ry ja Suomen 2CV Kilta. Tapahtuma oli kerhoille menestys ja se sai TV:tä myöten hyvää julkisuutta, sillä osasto voitti Parhaan kerho-osaston palkinnon.

Kuva Kari Kitti

Ranskalainen Avenue 2018 toi mukanaan uudistuksen, sillä tällä kertaa kuuden kerhon yhteistyössä oli tapahtumaa varten lanseerattu Koppa Cup. Talven ja kevään aikana oli rakennettu toistakymmentä kilpuria ja hieno kilparata, jolla koppien paremmuus ratkottiin. Autojen metallisista venttiilikopista rakennetut kilpurit ( maailmalla Rocker Cover Racers ) ja niillä kisaaminen oli yleisömenestys. Kilpurit olivat yleisön käytössä molempina tapahtumapäivinä koko näyttelyn aukioloajan. Sunnuntaina ajettiin järjestäjäkerhojen jäsenten välisen mestaruuskilpasarjan – Koppa Cup 2018 – ensimmäinen osakilpailu.

Koppa Cupissa on pyritty ajamaan neljä osakilpailua vuodessa. Pyrkimystä heikensi koronarajoitteet, joiden vuoksi vuosina 2020 ja 2021 ajettiin vain kolme kisaa.

Cupiin voi osallistua aivan kuka vaan, joka rakentaa tai ehkäpä lainaa kopan kilpailuun.

Osallistuminen ei edellytä kerhojen jäsenyyttä.

Toivon, että kiinnostuit lajista ja osallistut kisoihimme. Koppien rakentaminen on helppoa ja edullista. Kisaaminen on ilmaista!

Alla olevan linkin avulla – klikkaa kilpuria – pääset Koppa Cupin sivustolle tutustumaan lajiin tarkemmin. Sieltä löydät kisan säännöt ( tietyt raja-arvot auton koolle ja painolle ) ja runsaasti muuta tietoa. Tämä on laji, jota voit harrastaa vauvasta vaariin.

Löydät meidät myös Facebookista osoitteella Koppa Cup – venttiilikoppien kilpasarja Rocker Cover Racing | Facebook