18.-24.7.2021 Tour de Finlande ( TdF ), kerhomme kesän suurtapahtuma, joka kiertää Suomea Oulun alapuolisella alueella. Seuraa kirjoittelua Peugeot Retro-lehdessämme.

Oheinen kartta esittelee ajettavan reitin pääpiirteissään. Reittiä tarkennetaan edelleen.

Seitsemän päivää, kahdeksan maakuntaa, yhdeksän erilaista säätyyppiä, lukemattomia kotimaan maisemakuvia ja kaikki kokonaiskeskinopeudella 62 km/h

Viikonkestoinen kerhon tapahtuma lähestyy vääjäämättä. Edellisissä Retroissa on jo pohjustusta tapahtumaan reitteineen ja alustavine majoituspaikkoineen.

*Koko reitin kiertoon voi osallistua

*Osan matkaa voi ajella mukana etappi kerrallaan

*Matkan varrelle voi poiketa vain tervehtimään muita kerholaisia

*Kerhon jäsenenä tunnet oman alueesi nähtävyyksiä, mutkikkaan houkuttelevan jouhevia tietaipaleita, historiaa, ruokapaikkoja, kahviloita ja perinteitä. Luettuasi ilmoituksen loppuun, käy miettimään mitä voisit TdF:ssa tarjota muille kerholaisille. Pääset toimimaan maakuntasi hyvän tahdonlähettiläänä. Ajaen tietysti itse Peugeotilla mukana.

*Reitti on alustava ja tarkoitus on ajella pieniä teitä pitkin isoja vältellen. Reitin varrella on mielenkiintoisia kohteita, joiden kohdilla Leijonakaravaani pysähtyy. Juuri näitä kirjoihin kirjoittamattomia ja internetistä löytymättömiä kohteita paikkakuntalaiset voivat esitellä.

Reitti :

SU 18.7. Shell Mäntsälä – Savonlinna (270 km)

Mäntsälä sijaitsee Uudenmaan maakunnassa. Melko heti lähdön jälkeen saavutaan Päijät- Hämeeseen. Heinolan ja Mikkelin puolivälissä onkin jo Etelä-Savo missä Savonlinna sijaitsee. Kolme maakuntaa ensimmäisenä ajopäivänä. Lähdössä voi laulaa Uusmaalaisten laulua ja perillä: Savolaisten laulun

MA 19.7. Savonlinna -Vuonislahti (206 km)                 

Vuonislahti on Pohjois- Karjalan maakunnassa Pielisen itärannalla. Siellä voi ihastella maisemaa Kolille, laulaa Karjalaisten laulun ja nauttia karjalanpiirakoita ajorupeaman päätteeksi. Matkanvarrella on tutumismahdollisuus Ylämyllyn automuseon tarjontaan.

TI 20.7. Vuonislahti – Sotkamo ( Vuokatti ) (206 km)

Sotkamossa on letka tullut Kainuuseen. Maakunta lintu on Kuukkeli. Siitä on sanonta: Jos sen kulkija näkee, on hänellä hyvä matka. Silmät siis auki ja samalla perinteistä  muikkukeittoa ja rönttösiä päivälliseksi. Kuhmon suunnalla on mahdollisuus tutustua Kuhmon mobilistien kalustoon.

KE 21.7. Vuokatti – Manamansalo ( 90 km )

Matkalla Manamasaloon ohitetaan Petäjälahti. Petäjälahti, TdF:n pohjoisin piste

Kaenuusta ei letka pääse Manamasalossakaan. Paikka sijaitsee Oulujärven rannalla. Rannalle onkin hyvä koota taas kerran Club Peugeotin sekakuoro ja hyreskellä  Nälkämaanlaulua.

TO 22.7. Manamasalo – Nivala (160 km)

Maakunta vaihtuu Nivalaan mennessä Pohjois-Pohjanmaahan. Kurki on maakuntalintu.  Sitä voi koettaa tunnistaa mutustellessa hiillostettuja nahkiaisia suopursun tuoksussa.

PE 23.7. Nivala – Alavus (240 km)

Alavus ja Etelä-Pohjanmaa tuo leipäjuuston ja piimävellin maakunta. Jälleen kerran saa maakuntaruualla siirrettyä nälkää seuraavaan päivään.

LA 24.7. Alavus – Kokoushotelli Murikanranta, Teisko  ( 158 km)

Murikanranta on Pirkanmaata. Kierros päättyy sinne. Liekkö Finlandian, Porilaistenmarssin vai Kesäpäivä Kangasalla- laulun aika. Ainakin mustaamakkaraa ja saunapalvikinkkua voi huoletta paikallisesti nauttia. Ajonvarrella voi pysähtyä kahvittelemaan Muroleen kesäkahvilaan kanavan varrelle.

La-su 24.-25.7.2021 vietämme Murikanrannassa perinteistä Veteraaniajoa

Tapahtumaan on aikaa ja mukaan mahtuu, sillä tietä riittää. Kirjaa ajankohta kalenteriisi ja mieti mitä juuri Sinä voit vinkata maakunnastasi.